nuff header

Sunday, January 15, 2012

yeah ! i am free !



credit



bersorak kegirangan gembira happy sangat riang dalam hati. betul seius aku tak tipu. hee first, thanks to God sebab semuanya sudah berlalu. i mean, examinationis over! hahaha gembira yang teramat! 


dah hampir 2 minggu aku, kawan, dok bertungkus lumus menghadapi peperikasaan ini. memang tidak mudah. letih. meletihkan. semuanya letih. daripada hujung rambut hinggalah ke hujung kaki. terasa letih yang teramat hanya kerana satu sebab. exam.


"alaa, macam la tak pernah exam. semua orang pernah exam kot"


yup, itu benar. tapi, setiap kali exam tu, its all the same. the feeling. the environment. the way i feel before going to sleep. wahaha camtulah. sebelum tidur, everything comes to my mind. terasa keserabutan. terasa satu beban bagaikan dok tergantung di belakang aku setiap masa setiap saat even when i went to the toilet. cet! 


eh, stop talking about the exam. for now! it is over! haha yerterday, all day, i am doing things that not relate to the examination anymore. relax my mind wathing movies and korean reality show. hahaha terasa kebahagian. apapun, say Alhamdulillah is a must. coz You give  me strenght to go through all it smoothly. Alhamdulillah.


skang ney, minda kepala aku dok fikir untuk balik. walau aku still ada program pada 16 hingga 18 januari ney. sebelum balik. tapi, my minds is already at home. thinking that me reading books under the tree, tolong mak uruskan kedai runcit beliau, bawak adik jalan2, talking to my family. wahh, its all make me wanna fly home now. homesick sungguh. sabar daus. tanah merah. i am coming. 


holiday. cuti dalam lebih kurang 3 minggu. awal bulan 2 dah start sem baru dah. dan, masa cuti tu, bukan cuti kosong. i need to think, follow up the EIT (engineering Industrial Training). atau nama lainnya praktikal/pratikal aku nanti sebagai seorang bakal jurutera. wah. jurutera ye. hehe dan, perlu untuk membaca buku. segala benda segala buku. to increase my knowledge. cetek bebeno ilmu aku. and then, tahu tentang isu2 semasa. coz, kat umah, senang. ada tv. malam2 boleh relaks2 ngan family sambil tengok berita. tolong adik dalam pelajaran. 


adik aku, semuanya dah bersekolah dah. yang paling kecik skang ney, dah masuk darjah satu. my mom tell me that, adik aku tu, qiah, bape kali jatuh untuk kali pertama pikul beg yang sarat dengan buku teks. kesian qiah. dont worry dik, nanti qiah biasa la tu yer. then, my other sister, baru bermula tingkatan 1 di sekolah di air lanas. dan tinggal di asrama. she called me. dapat dengar dari suara dia, that she is happy studying there. she do good in her UPSR. she will be better for PMR i am sure. =) 


for me, 3 semester to go. will do my best here in IIUM. many times me talking bad about things here. but deep in myself. i like it here very much. many things. birds sound. the field. kafe. library. mosque. BMI kafe. many things. including, wireless internet connection. haha 


bye.





p/s : going to buy my older sister a book about baby or pregnant (she is pregnant). so,  spending the voucher given at popular soon! yeah! 

3 comments:

mahfuzahmardy said...

haha happy2 la dh abih exm mth yg kne re sit.. pape gudluck!

*buku baby guna voucher tu ahaha

Faaizz d. Zul said...

cutiiiiiiiiii!

Faaizz d. Zul said...

"alaa, macam la tak pernah exam. semua orang pernah exam kot"


score eh?

har3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...