nuff header

Thursday, May 12, 2011

Tahun 2 sem pendek : 1


 Wah tajuk cam tak best bebeno! Hee skema betul ayat da la dalam bahasa melayu. Bukannye apa, kalo aku tulis dalam bahasa melayu, peratusan untuk melakukan kesilapan menyebut ‘shortsem’ adalah ZeRo! Biasenye kan… ada orang tu, ehem2 … slalu silap sebut ‘shortsem’… orang tu slalu sebut.. ‘SORTHSEM’ !!! orang tu kan.. orang tu kan, bukan aku! hehehe

cerita sebelum ‘SORTHSEM’ bermula

Pada satu hari cuti yang indah kat umah, sem pendek belum lagi bermula, ahmad yang nikmat tidur sehinggakan mengeluarkan 2 benda yang menunjukkan tidur itu nikmat : 1 – taik mate, 2 – air liur hehe nk dijadikan cerita, sedang nyenyak ahmad tidur, handsetnye berbunyi. Dengan berat mate ahmad melihat kearah handsetnya, menekan butang hijau… 

Ahmad : hah, apasal call aku pagi2 neh. Ganggu aku tido jerk! Hampeh, ko memang hampeh.. camtaik! 

Ali: eh sori2. Alaa mad, jangan marah dowh. Aku call ney nak tanyer result ko. Kan da klua smalam. Ko da cek ke belum? Ko da tengok? Ko da perhati betui2 da ko dapat  bape pointer?? Weh mad, jawab ar!

Ahmad : kepale hotak hang berjambul cabang 12! Ko cakap tak berhenti. Cane aku nak cite. Bahalol betol la. Da la ganggu aku tido. Siap tanyer pointer aku bape g. hampes ko ali. Ko tau tak, soklan yang ko tanyer ney lebih susah dari soklan MOM(mechanic of materials) yang Dr Qasim ajar. Ceh! 

Ali : aduh aduh.. yela yela.. dah tu. Dapat bape?? Aku nyer pointer 2.785 jer. Frust aku, MOM aku dapat C jerk! Hampeh hampeh.. ko dapat pointer bape?? 

Ahmad : haha rendah giler pointer ko. Weh ali, baik ko balik tanam jagung lagi baik la! Balik kampung! Tanam jagung! Hahahaha ops.. sori2. Just kidding. Jangan amek ati. Emm betul ko nak tau pointer aku? 

Ali : ceh! Kurang asem ko! Hah cepatla, ko dapat bape..???

Ahmad : aku dapat…. Emm betul ke ko nak tau?

Ali : lah! Ko ingat aku suke menipu ke? Mase skolah rendah dulu aku dapat gelaran ‘pelajar paling jujur’ tau! Siap dapat anugerah lagi mase perhimpunan! Cepatla dowh! Ko dapat bape??

Ahmad : ceh! Yela sangat!! Nak tau ke? Betul nak tau??

Ali : ko jangan wat aku ilang sabar mad!

Ahmad : er ok2. Jangan emo. Hehe ko gi amek kertas ngan pen. Aku nak bagi password aku. Then ko cek la sendirik. Aku tak cek lagi. Ko tolong cek utk aku yer.

Ali : ceh. Memang tak pentingkan pelajaran ko ney. Cane la nak jadi educated person macam aku.. jap2.. haa dah.. ap password ko?? No matrik?

Ahmad : no matrik aku, 09167007. Password aku….
Ali : mak aih. Cam lebih je no matrik ko ney. Emm apa password ko?

Ahmad : ready da nak tulis. Aku nyer password panjang sket.

Ali : yeeee aku ready da dowh! Cepat!

Ahmad :  yela yela.. emm dengar ney..emmmmm

Ali : apenye! Cakap la..

Ahmad : aku sebut satu2 huruf yer.. ko tulis!

Ali : cepatlah bahlol!

Ahmad : B
Ahmad : A
Ahmad : B
Ahmad : I
Ahmad : K
Ahmad : O
Ahmad : A
Ahmad : L
Ahmad : I
Ahmad : dapat tak ali???

Ali : cube ko eja skali lagi.. aku tak korek telinga lagi.. 

Ahmad : B.A.B.I.KO.A.L.I

Ali : ????

Ahmad : hahahahahahahahha cow!! Nnti ‘SORTHSEM’ kite jumpe hahahahahahaha bongok tol ko ali! 

ahmad terus menekan butang merah di handphonenye sambil tersenyum lebar kerana tau apa yang akan terpacul dari mulut si ali sambil menarik slimutnye. “ko ingat senang2 aku nak bagitau result aku yang rendah tu! Da la aku fail MOM! Taik punye ali. Lulus gak ko MOM yer walau ko sedikit bodoh dari aku. Ahh! Baik aku sambung tido! Hahahahaha” getus ahmad dalam hati…

sebelum sempat terlena, ahmad sempat membuka mate kirinye, mencapai handsetnye. Titttt… butang OFF ditekannya kerana tau yang akan ada makhluk yang akan mengganggunya melalui gadgetnye itu. Sambil tersenyum, ahmad menutup matenye.

-TAMAT-

Wakakaka sempat jugak aku wat citer yer.. cerita de atas takde kena mengena dengan yang hidup atau pun yang mati. Semuanya adalah rekaan semate mate Da0s! yerk! haha Harap maklum!
Dah dah. Aku nak sambung wat keja. Adios amigos =)



2 comments:

Faaizz d. Zul said...

sengal, pagi2 ngarot. pahtu nama lect lupe.

[video] suatu hari di felda tene, besut

yusazie said...

er hahaha sori bro.. memang keja aku mengarot.. aku tak lupe la.. name tu tatap terpahat dalam hati ehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...