nuff header

Friday, May 21, 2010

aDa Apa DenGan ShOrT sEm???

ada ape eh dengan short sem(semester pendek)... ?? hek2
mane2 institusi pengajian tinggi, thats is universiti2 di malaysia biasanya
ada short sem neh.. tapi aku tau la same ke tak dengan uia(universiti islam
antarabangsa) nyer short sem...

short sem di uia neh kan.. tak ramai yang amek.. ada banyak la sebab diorang tak amek. Ada yang takleh amek subjek.. ada yang dapat 1 jer(kena bayar asrama dalam rm3++ , so takkan nak bayar rm3++ dengan 1 subjek, tak berbaloi.. so tak amek short sem).
dan ada juga nak cuti panjang.. almaklumla.. kalo amek short sem.. cuti
nanti just 2 3 minggu jer.. papepun.. masing2 da buat keputusan dan kitorang yang kat uia ni, kena teruskan belajar..

bermulalah kehidupan short sem aku disini... dapat sebilik dengan kawan aku(lie)
dan seorang lagi terpaksa dirahsiakan identitinye(hehe ada la sebab tu) dan 1 lagi
compartment tiada berpenghuni(jadi tempat letak barang kawan aku hehe)...
so..i got nice room(b4 this dok bawah skali..tak suke sangat sbb tingkap kena
slalu tutup,takut ada orang hulur tangan amek aku nyer laptop! hek2).. di tingkat
2, wireless uia pun boleh la tahan lajunyer(maybe tak ramai sangat orang kot hek2).

tentang pelajaran aku.. aku dan kawan aku.. hairi shazwan.. memang amek major yang
same.. so seme subjek memang kitorang amek skali..(supaya senang nak usher quiz ke
assignment ker hehe) for this semester.. kitorang amek dynamics..and BM1(bahasa
melayu 1).. lecturer dynamics aku is DR sultan (err tak bape ingat name penuh)..
he2 sori cekgu.. ape la nak jadi dengan student yang tak ingat name lecturer.. ish
ish ish.. hehe tak terlambat lagi..selamat hari guru!! hek2 nak story skit tentang
lecturer dynamics kitorang neh.. cara die ajar memang best!!! 1st class haritu aku
lambat datang kelas die.. mujur tak kena dok luar. hek2 beliau memang best.. pandai
bercerita(beliau story tentang 'kehebatan' engineering uia yang wat barrier pintu
masuk blok engineering).. memang betul apa yang beliau cakap.. and beliau slalu
bagi nasihat supaya kitorang tak berputus asa dengan result midterm(setelah
ramai yang kurang bernasib baik termasuk aku hehe).. i like him!! and also our
dynamics tutor... brother sharis(kalo tak silap).. he is one of the best tutor i
ever had!! he2 thnks to both of them!! (harap aku dapat lulus dengan cemerlang
final exam nanti hek2)

then about my bm1's subject.. lecturer kitorang ialah cikgu Harun Hasyim.. very2
unpredictable guy!!! hek2 banyak da yang aku dengar kawan2 dok cerita pasal beliau.
macam2.. whateva.. he is very very gud teacher to us!!! aku tak penah lagi rase
mengantuk dalam kelas dier.. memang best la dengan lawak dier!!! tak penah habis!!
cikgu.. kitorang ucap selamat hari guru(walau cikgu tak baca blog ni.. harap
hati nurani cikgu dapat rasekan ucapan yang ikhlas ini keh2)..

huh letih tangan aku menaip.. puas hati aku.. he2 saje je nak biasakan diri dalam
dunia blogging neh..salah silap kumohon maaf dari yang esa.. adios asparaos.. eh2
silap sudaa hek2

2 comments:

freakerz said...

dr. sultan lect aku dulu..dia memang mantap..ko kne tengok2 example yg dia bagi kt kelas,kompom kuar satu kat exam..

pasal barrier tu,dari dulu lagi dia dah bebel ngan kitorang..hehe..lagi satu,kalau student park kat tmpt staff..msti dia cite..

all da best r..

yusazie said...

owh hek2 patutla.. eh die ada sebut name ko dalam kelas... emm die kate ko parking kat tempat staff.. betul eh??? haa gurau je2... he2 die memang best lor.. tadi baru abis kelas die.. dapat markah midtermm wooo he2

tq... he2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...